Werken & Leren (BBL)

Werken & Leren (BBL)

BBL-vacatures zijn er elk jaar bij Vlastuin en ieder jaar starten er verschillende jonge medewerkers om een BBL-leerwerktraject bij ons te volgen. Uniek aan ons BBL-traject is dat het eerste jaar een oriëntatiejaar is. Als BBL’er doorloop je in het eerste jaar alle afdelingen om zo breed mogelijk kennis te maken met de techniek. Na het eerste jaar maak je een keuze om je verder te specialiseren tot een echte vakman zoals: constructiebankwerker/lasser, plaatvoorbewerker of trailer-afbouwmonteur.

Hoe werkt een BBL-traject?

Gedurende je 2-jarige BBL-opleiding (bekostigt door Vlastuin) ben je in dienst bij ons. Je gaat één of twee dagen per week naar school en tijdens jouw werkdagen werk je op één van de productieafdelingen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s laten je kennismaken met alle facetten van de techniek. Wij bieden je zo uitstekende mogelijkheden om je tot vakman te ontwikkelen. Jaarlijks leidt Vlastuin 10 tot 15 BBL’ers op.

BBL-vacature bij Erkend leerbedrijf

Dus ben je op zoek naar een leerwerktraject, informeer naar de mogelijkheden. Vlastuin heeft regelmatig BBL-vacatures voor BBL-werkplekken. Bovendien is Vlastuin een Erkend leerbedrijf met veel mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt. Openstaande plaatsen voor een BBL-leerwerkplek kun je vinden op onze pagina met openstaande vacatures.

 

Het verhaal van Chris-Jan

„In de komende jaren wil ik mij ontwikkelen tot een goede lasser. Uiteindelijk zou ik door willen groeien naar een andere functie waar ik mijn praktische ervaring in kan zetten.

„In eerste instantie wilde ik kok worden. Toen ik concretere plannen ging maken voor een vervolgopleiding zag ik ook de nadelen van dat beroep. In het derde jaar van het VMBO heb ik stage gelopen op de service-afdeling van Vlastuin en daarna heb ik er vakantiewerk gedaan. Mijn vader werkt al meer dan 25 jaar bij Vlastuin. Hij is begonnen als lasser en is inmiddels hoofd van de kwaliteitsafdeling. Maar hij heeft me niet aan de baan geholpen, ik heb gewoon zelf gesolliciteerd!”

Waarom heb je voor Vlastuin gekozen?

„Vlastuin is een groot bedrijf met veel mogelijkheden. In het eerste jaar kon ik op verschillende afdelingen stagelopen. Frezen of kanten leek mij leuk, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor lassen. De techniek en de complexiteit van het vak vind ik interessant. De afwisseling van samenstellen, hechten, maatvoeringen controleren en aflassen houdt het werk boeiend. Ik begon met een BBL-traject Constructiewerker niveau 2 en inmiddels volg ik niveau 3. Ik werk vier dagen per week en ik ga één dag per week naar het Hoornbeeck College in Amersfoort. De hele opleiding wordt door Vlastuin betaald!”

Hoe zie je de toekomst voor je?

„In de komende jaren wil ik mij ontwikkelen tot een goede lasser. Uiteindelijk zou ik door willen groeien naar een andere functie waar ik mijn praktische ervaring in kan zetten. Gezien de grootte van het bedrijf en de groei die Vlastuin door de jaren heen heeft gemaakt, verwacht ik zeker mee te kunnen groeien.”