Werken & Leren (BBL)

Werken & Leren (BBL)

BBL-vacatures zijn er elk jaar bij Vlastuin en ieder jaar starten er verschillende jonge medewerkers om een BBL-leerwerktraject bij ons te volgen. Uniek aan ons BBL-traject bij Vlastuin is dat je het eerste jaar in aanraking komt met verschillende productieprocessen zoals: lasersnijden, zetten, (hand- en robot)lassen, verspanen (CNC en conventioneel) assembleren en logistiek. Na het eerste jaar ga je het vervolg van je opleiding afmaken binnen je eigen vakgebied.

Hoe werkt een BBL-traject?

Gedurende je BBL-opleiding (bekostigd door Vlastuin) ben je in dienst bij ons. Je gaat één of twee dagen per week naar school en tijdens jouw werkdagen werk je op één van de productieafdelingen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s laten je kennismaken met alle facetten van de techniek. Wij bieden je zo uitstekende mogelijkheden om je tot vakman te ontwikkelen. Jaarlijks heeft Vlastuin plek om 10 tot 15 BBL’ers op te leiden.

BBL-vacature bij Erkend leerbedrijf

Vlastuin is een Erkend leerbedrijf met veel mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt. Dus ben jij op zoek naar een leerwerkplek? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina en bekijk de openstaande BBL-leerwerkplekken. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Meer weten?

Mocht je eerst meer willen weten over de mogelijkheden voor een leerwerktraject bij Vlastuin, neem dan contact op met Jorina of Brenda van onze afdeling HR, via telefoonnummer 0488-482194.

 

Het verhaal van Jelmer

Bij Vlastuin Group doen ze écht wat voor je.

Jelmer Looijen vertelt hoe het is om bij Vlastuin te werken. Vanaf 2020 is hij gestart met de BBL-opleiding Eerste Monteur Mechatronica aan het Technova College in Ede. Eén dag in de week gaat hij naar school en vier dagen werkt hij als assemblagemedewerker bij Vlastuin.  

Hoe bevalt het je bij Vlastuin? 

“Héél goed! Ik werk op de assemblageafdeling van de D-TEC tanktrailers. Hier bouwen wij trailers van begin tot eind op. Dat proces van niks naar een trailer is prachtig! Vooral het priegelwerk met elektronica –kastjes en kleine draadjes– spreekt me erg aan.”

Adviseer je Vlastuin Group bij andere jongeren?

“Zeker! Ze begeleiden goed; hier doen, ze écht wat voor je. En als je wilt, zijn er volop doorgroeimogelijkheden, omdat het zo’n groot bedrijf is.”

Wil je er zelf ook doorgroeien?

“Eerst maar eens de opleiding afmaken, maar daarna heb ik zeker interesse! En later lijkt het mij dan mooi om zelf stagiairs te begeleiden.”