Werken & Leren (BBL)

Werken & Leren (BBL)

BBL-vacatures zijn er elk jaar bij Vlastuin en ieder jaar starten er verschillende jonge medewerkers om een BBL-leerwerktraject bij ons te volgen. Uniek aan ons BBL-traject is dat het eerste jaar een oriëntatiejaar is. Als BBL’er doorloop je in het eerste jaar alle afdelingen om zo breed mogelijk kennis te maken met de techniek. Na het eerste jaar maak je een keuze om je verder te specialiseren tot een echte vakman zoals: constructiebankwerker/lasser, plaatvoorbewerker of trailer-afbouwmonteur.

Hoe werkt een BBL-traject?

Gedurende je 2-jarige BBL-opleiding (bekostigt door Vlastuin) ben je in dienst bij ons. Je gaat één of twee dagen per week naar school en tijdens jouw werkdagen werk je op één van de productieafdelingen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s laten je kennismaken met alle facetten van de techniek. Wij bieden je zo uitstekende mogelijkheden om je tot vakman te ontwikkelen. Jaarlijks leidt Vlastuin 10 tot 15 BBL’ers op.

BBL-vacature bij Erkend leerbedrijf

Dus ben je op zoek naar een leerwerktraject, informeer naar de mogelijkheden. Vlastuin heeft regelmatig BBL-vacatures voor BBL-werkplekken. Bovendien is Vlastuin een Erkend leerbedrijf met veel mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt. Openstaande plaatsen voor een BBL-leerwerkplek kun je vinden op onze pagina met openstaande vacatures.

 

Het verhaal van Robert

Iedere dag ga ik met een lekker gevoel naar mijn werk.

Vijf jaar geleden kreeg Robert Wildemans een zaterdagbaantje bij Vlastuin. Al snel was hij ook in de vakantietijd op zijn werk te vinden. “Na mijn middelbare schoolperiode ben ik Werktuigbouwkunde niveau 4 gaan doen aan het Hoornbeeck College. De laatste tien weken liep ik stage bij de assemblage van de tanktrailers. Die stage beviel zo goed, dat ik weinig zin had om weer de hele week terug de schoolbanken in te gaan. Na overleg met Vlastuin kreeg ik van hen een BBL-leertraject binnen hun bedrijf aangeboden. Dit traject houdt in dat je al de productieafdelingen van Vlastuin doorloopt en zo kennis opdoet van alle productieprocessen. Een basiskennis van de verschillende afdelingen  geeft flexibiliteit. De begeleiding is erg goed geregeld. Nadat ik alle afdelingen doorlopen had, ben ik opnieuw terecht gekomen bij de assemblage van de tanktrailers. Dit bleef me enorm trekken, vanwege de complexiteit van het product. Bij de assemblage komt veel kijken en dat vind ik een leuke uitdaging. En hoe mooi is het als je op de weg rijdt en je komt een klant tegen met een tanktrailer waar je zelf aan mee hebt gebouwd! Ook heerst er een fijne sfeer binnen Vlastuin. Iedere dag ga ik met een lekker gevoel naar mijn werk. Het bedrijf groeit hard, er worden veel nieuwe producten ontwikkeld. Dat geeft mij een goed gevoel en zekerheid dat ik hier de komende jaren nog met plezier kan werken.”