Werken & Leren (BBL)

Werken & Leren (BBL)

BBL-vacatures zijn er elk jaar bij Vlastuin en ieder jaar starten er verschillende jonge medewerkers om een BBL-leerwerktraject bij ons te volgen. Uniek aan ons BBL-traject is dat het eerste jaar een oriëntatiejaar is. Als BBL’er doorloop je in het eerste jaar alle afdelingen om zo breed mogelijk kennis te maken met de techniek. Na het eerste jaar maak je een keuze om je verder te specialiseren tot een echte vakman zoals: constructiebankwerker/lasser, plaatvoorbewerker of trailer-afbouwmonteur.

Hoe werkt een BBL-traject?

Gedurende je 2-jarige BBL-opleiding (bekostigt door Vlastuin) ben je in dienst bij ons. Je gaat één of twee dagen per week naar school en tijdens jouw werkdagen werk je op één van de productieafdelingen. Onze enthousiaste en vakkundige collega’s laten je kennismaken met alle facetten van de techniek. Wij bieden je zo uitstekende mogelijkheden om je tot vakman te ontwikkelen. Jaarlijks leidt Vlastuin 10 tot 15 BBL’ers op.

BBL-vacature bij Erkend leerbedrijf

Dus ben je op zoek naar een leerwerktraject, informeer naar de mogelijkheden. Vlastuin heeft regelmatig BBL-vacatures voor BBL-werkplekken. Bovendien is Vlastuin een Erkend leerbedrijf met veel mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt. Openstaande plaatsen voor een BBL-leerwerkplek kun je vinden op onze pagina met openstaande vacatures.

 

Het verhaal van Rico

Ze stimuleren je om jezelf te blijven ontwikkelen, dat is voor mij belangrijk.

Constructiebankwerker/Lasser Rico Siben vertelt hoe het is om bij Vlastuin te werken.

‘Na de middelbare schoolperiode wilde ik een BBL-opleiding volgen. Ik meldde me aan bij de opleiding Constructiewerker Niveau 2 in Tiel en zij hielpen mij aan een leerwerkplek bij Vlastuin.  Vlastuin bleek een groot bedrijf met groeimogelijkheden. Ze stimuleren je om jezelf te blijven ontwikkelen, dat is voor mij belangrijk. Bovendien betaalt Vlastuin mijn gehele opleiding. In het eerste jaar liep ik stage op verschillende Vlastuin-afdelingen. Het was een goede ervaring om de verschillende productieprocessen te doorlopen, maar mijn hart ligt bij lassen.’

Hoe zie je de toekomst voor je?

‘In de nabije toekomst wil ik mij vooral ontwikkelen tot een goede lasser. Bij Vlastuin moet dat wel lukken, we maken mooie producten en ieder jaar ontwikkelen we nieuwe producten. Op m’n huidige werkplek kan ik wat het lassen betreft voorlopig nog veel leren. De D-TEC tanktrailer is namelijk een complex product, waarbij naast het lassen het controleren en meten ook belangrijk is. Verder hoop ik over ongeveer anderhalf jaar de opleiding International Welding Specialist Niveau 4 af te ronden. Dit is een leerzame, maar best pittige opleiding met alleen theorie.’